کدبانویی که من باشم :))
دیشب که مشغول وبلاگ گردی بودم از روی لینک ها زدم روی یه وبلاگی، رفتم دیدم مراسم رب پزی داشتند پست و کامنتها را خوندم دیدم چقدر روش سنتی سخته!!! دیگه فکر کردم زکات دانش بدهم و براشون کامنت گذاشتم که من چطوری درست میکنم، قبل از ارسال فکرکردم کپی کنم برای تلطیف فضا با شرح جزییات اینجا هم بذارم، شاید بدرد کسی خورد
روش رپ پختن مدرن:
گوجه ها را میشوریم و چهار یا هشت تیکه میکنیم و میریزیم تو یه قابلمه بزرگ، روش نمک میزنم و میزارم روی شعله. دو ساعتی که پخت و نرم شد،داخل همون قابلمه که هست با گوشتکوب برقی حسابی میزنم تا یک دست بشه این مرحله دیگه قیافه اش مثل رب است. تو این روش من اصلا تخم و پوست گوجه را نمیگیرم، خب باشه توش مگه چه ایرادی داره، اتفاقا خوش رنگتر هم میشه با بودن پوست هاش :) بعد میذارم هر چقدر خواست سفت بشه، عملا وقتی گوشتکوب زدم که خیلی آب نداشته باشه و خیلی وقتها همون موقع که گوشتکوب برقی را میزنم بنظرم میرسه غلظتش خوبه. نکته ی مهم برای نگهداری، از قبل شیشه هام را آماده کردم، همین شیشه هایی که سس یا ... از بیرون میخریم و درهاشون فلزی است، مثلا شیشه های یک کیلویی، بمحض اینکه زیر رب را خاموش میکنم سریع شروع میکنم شیشه ها را پر کردن و همونطور داغ داغ در فلزی اش را روش میذارم. هفت هشت ساعت یا بیشتر که موند، قشنگ که شیشه ها سرد شد با دست یک دور چک میکنم با این روش مثل کنسرو شدن شده و دیگه در باز نمیشه بلکه باید با یه چاقو نوک تیز بکنید زیر درش تا اون خلا ایجاد شده از بین بره و در شیشه باز بشه. البته که الان اصراری نیست بازش کنید :))) فقط یه کوچولو امتحان کنید که مطمین بشید درست کنسروی شده. اینطوری بدون نیاز به یخچال و مصرف برق تا یکسال یا بیشتر هم میتونید نگهشون دارید.
برای این روش من همیشه سیزده چهارده کیلو گوجه میگیرم که بهم ده تا یازده تا از این شیشه مثلا یک کیلویی ها رب میده. این مقدار گوجه میگیرم که بتونم روی گاز آشپزخونه بپزم و جمع و جور کردنش راحتتر باشه و عملا یک روز وقتم را نگیره و اینکه به گوشتکوب برقی ام هم فشار نیاد :) و اینکه گوجه شکسته های تره بار خوب نیست، اما من چون نهایتا هر دفعه پونزده کیلو گوجه میخوام از میوه فروشی محل گوجه شکسته هاش را میخرم که واقعا همیشه گوجه های خوبی هستند. هفته پیش کیلویی چهار تومن خریدیم بدون ذره ای گندیده گی.
الان به ذهنم رسید، بد نیست از روش میوه خشک کردنم هم بگم، میوه ها را اسلایس اسلایس میکنم، روی شوفاژ چون فویل نداشتیم، سلفون کشیدم و اتفاقا خوب بود و جواب داد. میوه ها را میچینم روی سطح شوفاژ، نزدیک هشت تا ده ساعت میوه ها روی شوفاژخشک میشوند، بدون اینکه رنگشون سیاه بشه کاملا سفید :) سیب ها را اینطوری خشک کردم عاااالی شدند، تابستون هم هلو انجیری و گلابی خشک کردم که اون هم عاااالی شد البته اونها را روی پشت بوم پارچه پهن کردم یه صبح تا غروب میوه ها خشک شدند فقط باید حوصله کنید میوه ها را روی همدیگه نریزید یکی یکی بچینید تا خشک بشوند.
یکی دو تا عکس هم بذارم براتون که پست مزین بشه :)) چون عکس جنبه ی هنری نداشت سایزش را کوچیک کردم راحت باشید
بسیار عالی
چه تجربههای دلانگیزی، فیض بردم :))